Skip to Navigation

Tufts Library

Tufts Library Overview

The recently reimagined Tufts Library, by Tappé Architects, involved demolishing an existing library, which was more than 50 years old, and replacing it with a modern 21st-century building on the same site.

The new library has multiple outdoor seating and dining areas in its centrally located campus that abuts a neighborhood, town fields, a playground, and a school. Updates designed by Warner Larson Landscape Architects include a welcoming entrance plaza, enhanced accessible pedestrian circulation, an outdoor amphitheater, picnic areas, sensory and pollinator gardens, and more.

F+S site furnishings were used throughout the outdoor spaces. Chosen for their durable construction, non-corrosive materials, and long lifecycle, each is a fitting match for this people-friendly gathering place.